Een veilig gevoel als u uw hoortoestellen niet draagt.

 

De toegevoegde waarde van een hoortoestel is vaak enorm. Verstaan gaat gemakkelijker, geluiden in de omgeving zijn duidelijker en waarschuwingssignalen worden veel beter waargenomen.

Toch gaat dit niet altijd op. Een hoortoestel wordt immers niet dag en nacht gedragen. 
Met name als u uw toestellen niet in heeft kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Als ‘s nachts het brandalarm afgaat telt elke seconde, maar voor u duurt het langer voordat u zich dat bewust bent. Maar ook als iemand u telefonisch probeert te bereiken of als de deurbel gaat kan het gebeuren dat u dit helemaal niet hoort. 

Wek & Waarschuwing

Met een Wek & Waarschuwing systeem kunt u er zeker van te zijn dat u geen enkel signaal mist.
Door verschillende zenders in uw huis te plaatsen kunnen alle signalen die u moet horen omgezet worden in een draadloos signaal. Denk bijvoorbeeld aan een deurbel, een brandmelder, telefoonbel of de babyfoon. En er zijn bewegingsmelders en geluidssensoren.
Het draadloze signaal wordt opgevangen in een wekker met ontvanger die u wakker maakt met een trilkussen.
Ook kunt u in huis verschillende ontvangers plaatsen zodat u bijvoorbeeld met lichtflitsen gewaarschuwd wordt als de bel gaat terwijl u TV kijkt, of u draagt een trilontvanger bij zich zodat u elk signaal voelt, waar u zich ook in huis bevindt.

In sommige gevallen kan uw zorgverzekeraar een wek & waarschuwing systeem vergoeden.

Neem contact op met een & al oor voor meer informatie.