Extra ondersteuning met en zonder hoortoestel

 

Een hoortoestel is bij uitstek het hulpmiddel dat u ondersteunt als u een gehoorprobleem heeft. En in de meeste gevallen is deze ondersteuning ook voldoende om er weer helemaal bij te horen.
Maar er kunnen altijd situaties voorkomen waarin u ook met uw hoortoestel nog niet alles meekrijgt van wat er om u heen gebeurt. Een gesprek volgen in een drukke omgeving, een telefoongesprek voeren, een drukke vergadering of het duidelijk horen van de TV of muziek kan soms lastig blijven.

Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen om deze uitdagende situaties optimaal te horen.

Presentatiewanden

Speciaal om deze hulpmiddelen te kunnen laten zien en horen hebben we in de winkel 2 presentatiewanden laten maken. Op deze wanden vindt u veel van deze hulpmiddelen werkend terug. Dat geeft u de mogelijkheid om ze zelf uit te proberen. 

Een verlengstuk voor uw hoortoestel

Als u al hoortoestellen draagt is de kans groot dat er speciaal voor uw hoortoestellen apparaten zijn ontwikkeld die extra ondersteuning bieden. De meeste hoortoestelmerken beschikken over een streamer voor het TV-geluid, een koppeling met de (mobiele) telefoon en een microfoontje om het geluid vanaf afstand naar uw hoortoestel te zenden. Ook zijn er systemen waarmee u via uw mobiele telefoon een melding in uw hoortoestel kan krijgen als bijvoorbeeld de bel gaat.

Als u (nog) geen hoortoestel heeft

Heeft u (nog) geen hoortoestellen? Ook dan kunt u op veel manieren ondersteund worden. U kunt daarbij denken aan speciale koptelefoons voor de TV, een telefoon die extra hard klinkt, eenvoudige spraakversterkers of wekkers met een trilschijf.